LOGO_LUPA_web

Zapustil je svoje dobro plačano pisarniško delo in postal sprehajalec psov po osupljivih norveških gozdovih

Po skoraj petih letih pisarniškega dela v financah je Matt Hein dal odpoved in se raje preselil v Oslo na Norveško. Pri svojih 26. letih je spoznal, da bi rad od življenja imel več, kot le grizenje nohtov ob obilici dela in lovljenje rokov.

„To je življenje za tiste, ki jim ni težko sedeti za mizo in zapravljati svojega časa. Tako ne živite svojega življenja, živite le za konec tedna, ko lahko zapijete in pozabite na to, kakšno je postalo vaše delovno življenje,“ pravi Hein. Na Norveškem je tako združil dve strasti – naravo in pse – in odprl podjetje „Who let the dogs out.“ Po Norveških gozdovih in parkih tako zdaj sprehaja pse.

„Svojo strast do psov in narave razvijam že od otroštva. Pomislil sem, da je Oslo idealno mesto za takšno podjetje. V bistvu sem plačan, da raziskujem naravo in se družim s psi. Absolutno ne obžalujem, da sem zapustil pisarniško delo,“ pravi Hein.

Njegovo pot je v filmsko kamero ujel tudi nadobudni 21-letni norveški filmski ustvarjalec Fredrik Harper. Posnel je kratek dokumentarni film z naslovom ‘Portret sprehajalca psa’, ki pripoveduje Heinovo zgodbo vse od začetka, ko zapusti službo v Londonu in se preseli na Norveško.

Preberite tudi:

Morandi ob sončnemu zahodu, njegovem najljubšem času dneva, ko se zdi da svet miruje. "Ljudje mislimo, da smo super bitja, vendar po mojem mnenju nismo nič," pravi Morandi. "Moramo se prilagoditi naravi."
Spoznajte človeka, ki že 28 let živi na samotnem otoku

Maura Morandija je pred skoraj tremi desetletji po naključju naplavilo na otok Budelli. Tam je nato ostal za vedno in ni nikoli odšel. Mauro Mora ...

water-3213048_640
Zgodovina plavanja

...  kulturnih spomenikih. Zaradi povezanosti z morjem je postalo v času razvoja sredozemskih kultur plavanje še ...

DOUNIAMAG-JAPAN-SWIM-PACIFIC-RECORD-ENVIRONMENT
Preplaval bo Tihi ocean od Japonske do San Francisca

...  bolj navdušen! Toda težko je bilo vedeti, da zapuščam svoje prijatelje in družino,“ je dejal Ben, ki se je na podvig ...

toča
Narava nam odgovarja: vaš način življenja je nesprejemljiv

...  'Planet, ki ne raste' opozarja na uničenje, ki ga Zemlji, svojemu edinemu domu, nepremišljeno in sebično zadaja človek. »Posledice ...