LOGO_LUPA_web

Aktivno staranje: leta so le številka!

Da so leta le številka in da starejši lahko počno prav tako zabavne reči kot vsi ostali, dokazujejo naslednje zgodbe …

Britanski najstarejši baletnik

Bivši vojni zapornik na Japonskem, John Lowe, je uresničil svoje življenjske sanje, ko je pri 79 letih začel trenirati balet. Ob 90. rojstnem dnevu je bil že profesionalni baletnik, z vajami v baletni šoli trikrat na teden, doma pa vsak dan. Vsem priporoča, da najdejo nekaj, kar jim bo popolnoma spremenlo življenje. “Balet mi omogoča, da imam še vedno pokončno hrbtenico in da sem prelisičil čas,” še pove.

Umetnica v boju proti bež barvi

Sue Krietzman je newyorčanka, ki živi v Londonu in se bori proti bež barvi. “Ne nosite bež oblačil, to vas lahko ubije!” sporoča napol v šali. Poznana je po številnih uspešnih kuharskih knjigah, kariero pa je zamenjala in postala umetnica, ki se oblači v žive barve.

 

Najstarejšja profesionalna manekenka na svetu

89-letna Daphne Selfe je najstarejša profesionalna manekenka na svetu: odraščala je med drgo svetovno vojno in bila ves čas navdušena nad naslovnicami revij. Zase pravi, da je v sebi še vedno najstnica.

Najstarejši na vrhu Mount Everesta

Yuichiro Miura, je leta 2013 pri svojih 80 letih osvojil vrh Mount Everesta in s tem postal najstarejši na najvšji gori sveta. Le nekaj mesecev pred vzponom je imel operacijo na srcu. “Če pomisliš, da si pri 80-ih na novo začel življenje, postane to bolj zanimivo. Potrebuješ nove cilje.”

Pri 85-ih tekmuje v tenisu

85-letna Muffie Grieve je teniška igralka, ki zase pravi, da ima zelo pozitiven pogled na življenje. Več kot 70 let že igra tenis in poudarja, da je leta sploh ne skrbijo. “Ko si starejši in v nečem uspešen, pridobiš ogromno samozavest. Nihče ni brez problemov, a se naučiš z njimi spoprijeti.”

Kenijec, ki se je prvič vpisal v šolo pri 84 letih

Kimani Maruge se je v šolo prvič vpisal pri 84 letih, skupaj s svojima vnukoma, leta 2004, ko je Kenija ponudila brezplačno osnovno šolo. Leta 2005 je šel v New York na svetovno srečanje o pomenu breplačne izobrazbe. Leta 2009 je umrl, a za sboj pustil dediščino: številne starejše, ki se vpisujejo v šolo.

Vir: www.positive.news

Preberite tudi:

Morandi ob sončnemu zahodu, njegovem najljubšem času dneva, ko se zdi da svet miruje. "Ljudje mislimo, da smo super bitja, vendar po mojem mnenju nismo nič," pravi Morandi. "Moramo se prilagoditi naravi."
Spoznajte človeka, ki že 28 let živi na samotnem otoku

...  in ni nikoli odšel. Mauro Morandi je 87-letnik, ki je leta 1989 s katamaranom plul med Sardinijo in Korziko. Pokvaril se mu je ...

water-3213048_640
Zgodovina plavanja

Prvi podatki o plavanju segajo v 4. stoletje pred našim štetjem, ko so stari Egipčani plavalce upodabljali tudi na svojih kulturnih spomenikih. Zar ...

DOUNIAMAG-JAPAN-SWIM-PACIFIC-RECORD-ENVIRONMENT
Preplaval bo Tihi ocean od Japonske do San Francisca

Skozi divjo vodo, mimo morskih psov in pekočih meduz, se je francoski plavalec Ben Lecomte podal na nevarno pot, da, kot prvi človek na svetu, osvoj ...

toča
Narava nam odgovarja: vaš način življenja je nesprejemljiv

...  RS za okolje ARSO poudarjajo, da človek z vrsto svojih aktivnosti vpliva na kemijsko sestavo atmosfere in s tem posledično tudi ...