LOGO_LUPA_web

Zakaj naši dedki in babice niso imeli alergij, zdaj jih ima pa skoraj vsak?

So imeli vaši stari starši kup alergij? Malo verjetno. Primerjava v ZDA je nedavno pokazala, da je danes pravzaprav čas epidemije alergij na hrano. Že med leti 1997 do 2011 se je število alergij pri otrocih v ZDA povečalo za 50 %. Res je sicer, da danes obstaja tudi več različnih testov in da se več staršev odloča za testiranja, a porast alergij je očiten.

7 razlogov, zakaj naši dedki in babice niso imeli alergij

  1. Jedli so sezonsko hrano, zaradi česar so imeli dovolj raznoliko prehrano, da so dobili vsa potrebna hranila.
  2. Niso poznali razno raznih diet in se niso igrali z metabolizmom in telesom. Niso bili žrtve prehranskega marketinga, raznih hujšanj in štetja kalorij. Ko je bila hrana na voljo, so jedli. Zaradi tega so imeli zdrav metabolizem in tudi niso poznali ‘neustavljive želje’ po sladkih in slanih prigrizkih.
  3. Sami so kuhali vse obroke, sami pekli kruh, sami delali testenine … Redko so jedli v gostilnah.
  4. Skupaj s hrano zaradi tega tudi niso uživali aditivov, stabilizatorjev, zgoščevalcev in vseh ostalih Ejev.
  5. Meso so jedli redko, a ko so ga, so pojedli tudi notranje organe, kuhali juhe iz kosti, s čimer so dobili hranljive minerale in vitamine. Živali so bile gojene na drugačen način.
  6. Niso takoj obiskali zdravnika in posegli po zdravilih. Lažje bolezni in bolečine so odležali in premagovali s počitkom, čaji, juhami.
  7. Veliko časa so preživeli zunaj, na zraku.

Kaj ima vse to z alergijami na hrano?

Prehrana vpliva na vsako celico v telesu. Celice gradijo tkiva, tkiva gradijo organe. Naše telo je sistem organov. Če se prehranjujemo neprimerno, bo trpela vsaka celica, vsako tkivo, vsak organ, celo telo. In tako se poveča občutljivost na določeno hrano.

 

Vir: HealthyHolisticLiving

Preberite tudi:

češnjeva pita
Klasična češnjeva pita na 1001 način

Čas je za češnje, na vse načine. Klasična češnjeva pita je enostavna in božanska sladica, ki jo lahko ustvarimo vedno z drugim nadevom.  ...

IMG_5483
Kapre – čudoviti cvetovi in užitni popki

Kapre imenujemo vložene cvetne popke do meter visokega grma kaprovca. Kaprovci najbolje uspevajo v bližini morja, predvsem na območju Sredozemlja i ...

službena malica
10 nasvetov za zdravo prehranjevanje na delovnem mestu

Strokovnjaki za prehrano in zdravje na delovnem mestu svetujejo uravnoteženo zdravo prehrano, pri čemer naj bodo obroki primerno porazdeljeni skozi  ...

regrat
Regrat – zdravilen znanilec pomladi

...  zrasli novi listi. Za tiste, ki ga ne morejo nabirati vsak dan... Regrat čisti organizem Redno uživanje regrata pripomore k ...