LOGO_LUPA_web

naj_obcina_2017_logo

Vsebina

 

Skrita pod mogočnimi gorami, zavita v okoliške gozdove in postlana s travniki - Slovenija je dežela skritih kotičkov, ki jih imamo pred nosom, vendar se nanje redko spomnimo. Pisana doživetja, zabavne dogodivščine, številnih dogodki in kulinarične posebnosti za vse okuse pa lahko zdaj najdete na enem mestu. Na naših spletnih straneh tako ne boste dobili le zanimivih izhodišč za počitnice ali zgolj enodnevni družinski izlet, ampak lahko tu najdete tudi koledar pomembnejših in zanimivih dogodkov po vsej Sloveniji.

Zelenjavna juha

Sestavine: 1,5 l kostne juhe korenček peteršilj 1 dl graha 15 dag stročjega fižola zelena paprika paradižnik koleraba krompir žlica olja 2 žlici sesekljane čebule 2 dag moke sol jušna kocka drobnjak ali sesekljan peteršilj 2 žlici vina Priprava: Zelenjavo narežemo na kocke in damo kuhat v juho. Osolimo, dodamo…

Častitljivo obletnico bodo obeležili s serijo dogodkov

V letošnjem letu mineva sto let, odkar je Tavčarjeva povest Cvetje v jeseni v nadaljevanjih začela izhajati v podlistku Ljubljanskega zvona. Občina Gorenja vas - Poljane in Loški muzej Škofja Loka bomo to častitljivo obletnico obeležili s serijo dogodkov na Visoški domačiji v Poljanski dolini, ki bodo potekali od 25. do 27. avgusta 2017. Vljudno…

Eko resort pod Veliko planino: luksuz v naravi

»Ob vznožju Kamniških Alp, kjer vam čist gorski zrak napolni pljuča, boste začutili naravo in sebe,« obljubljajo v Eko resortu pod Veliko planino. V udobnih lesenih hišicah nam vonj po lesu, domačnost in pogled skozi okno pričarajo pravljično vzdušje. Sodobno opremljene lesene hišice, ki so navdih za dizajn črpale na…

Jabolčna čežana s proseno kašo

Sestavine: 50 dag kaše 1 l mleka 1, 5 kg olupljenih jabolk 10 dag medu 2 žlici masla Smetana sol Priprava: Jabolka olupimo in jih dušimo z vodo. Ko so že precej mehka, dodamo oprano proseno kašo. Malo solimo, dodamo nageljnovo žbico. Kuhamo, dokler se kaša ne zmehča. Sladkamo po…

Ljubljanski grad – za svojimi zidovi ponuja preplet zgodovine in sedanjosti

Ljubljanski grad, krona nad mestom, že več kot pet stoletij soustvarja veduto slovenske prestolnice. Mogočna trdnjava, mestni simbol, najbolj obiskana turistična točka v Ljubljani, oaza zelenja nad mestom, prostor raznovrstnih kulturnih doživetij ter nepozabnih srečanj … pa za svojimi zidovi ponuja še mnogo več. Skok v zgodovino in na kulinarično…

Avokadov namaz s tuno

Sestavine: 2 konzervi tune 1 avokado ½ čebule ½ stroka česna mleta rdeča paprika sol poper limonin sok Priprava: Avokado prepolovimo, odstranimo koščico, ga izdolbemo v posodo in z vilicami pretlačimo. Čebulo in česen sesekljamo na drobne koščke in ju dodamo k avokadu. Dodamo še tuno, sol, poper, rdečo papriko,…

Tončkov dom na Lisci

Tončkov dom na Lisci (927 m), ki je odprt celo leto, od torka do petka in ob nedeljah med 8. in 20. uro, ob petkih in sobotah pa med 8. in 22. uro, stoji na razgledni ploščadi na južni strani tik pod vrhom Lisce. Foto: Tončkov…

Namig za izlet – Ormož: od grajskih dvorišč do vinske ceste

Tokrat vas vabimo v kraje Podravske regije. Po predlogu Turistično-infromacijskega centra Ormož vam ponujamo izlet, na katerem boste spoznali pristnost krajev, ki označujejo Podravje. Foto: Ciril Ambrož, TIC Ormož   Na TIC-u Ormož nas povabijo na izlet po Ormožu. S potepanjem začnemo v gradu Ormož, kjer…

Hrustljavo pečen mlad krompirček z rožmarinom

Sestavine: 16 majhnih do srednje velikih mladih krompirjev 3 žlice olivnega olja 2 vejici rožmarina sol poper Priprava: Rožmarin temeljito operemo, osušimo in osmukamo lističe. Pečico segrejemo na 200ºC. Krompir temeljito operemo in večje prerežemo na polovico. Stresemo ga v pekač, ga posolimo in popopramo ter polijemo z olivnim oljem.…

Gremo na 8. festival sivke na Krasu

Poletje je tu in sivka pridno raste. In kot vsako leto, se bo tudi letos njej v čast odvijal Festival sivke na Krasu. Osmi festival poteka letos pod okriljem praznika občine Komen, zato bo dogajanje še toliko bolj bogato. Program bodo popestrila številna domača društva in posamezniki na različnih lokacijah…