LOGO_LUPA_web

Foto: Petra Nastran

Vas Rudno s smuko – tudi nočno!

Rudno je manjša vas v Selški dolini, ki jo iz Ljubljane po 40 kilometrih dosežemo preko Škofje Loke in Železnikov. Ime je vas dobila zaradi bližnjih nahajališč železove rude, ki so jo nekdaj kopali v teh krajih.

Foto: Petra Nastran
Foto: Petra Nastran

Vas leži v zaledju planote Jelovica, ki predvsem v poletnih mesecih nudi prijetno zavetje pred sončno pripeko in je primerna za sprehode ali kolesarjenje. Svoj izlet lahko podaljšate tudi do Bohinjske Bistrice ali Bohinja, po cesti preko Jelovice. Najlepših razgledov na vas pa boste deležni, če se malce vzpnete na njena višja, sončna pobočja pod vasjo Dražgoše. Tako boste zagledali tudi 1666 metrov visok Ratitovec, ki je lep pohodniški cilj v vseh letnih časih.

Na Rudno pozimi vabi tudi smučišče

Kljub majhnosti, pa ima Rudno tudi nekaj, kar imajo veliki – 300 metrov dolgo smučišče, ki ga zagnani člani domačega Športnega društva Buldožerji tudi umetno zasnežujejo.

Foto: ŠC Rudno
Foto: ŠC Rudno

Proga je v celoti razsvetljena za nočno smuko, na kateri se lahko boljši rekreativni smučarji dvakrat tedensko preizkusijo v vožnji na čas.

Foto: ŠC Rudno
Foto: ŠC Rudno

Teren smučišča je zelo primeren za smučarje začetnike, zato tu redno potekajo smučarski tečaji, veliko je tudi rekreativnih tekmovanj. Na zasneženem polju je urejena tekaška proga, ob primernih pogojih pa poskrbijo tudi za tiste, ki so željni sankanja.

Foto: ŠC Rudno
Foto: ŠC Rudno

Več kot dovolj razlogov za obisk Rudna v teh zimskih dneh, ko nas je narava tako bogato obdarila s snegom, se strinjate?

Petra Nastran

 

 

 

Preberite tudi:

Foto: Michael Matti, www.slovenia.info
5 slovenskih plaž za konec šolskega leta

...  za sončenje, plavanje in oddih, privarčevali pa bomo tudi na vožnji in času, prebitem v segretem vozilu. Simonov ...

F002699-mitjasodja_dednopolje_orig_jpg-photo-s
Na izlet: po bohinjski sirarski poti

...  kmetijstvo. Poleg oživitve planin, se je premaknilo tudi v dolini – med drugim je ponovno pričela delovati sirarna v ...

divjebabe04
Najstarejše na svetu v Sloveniji 1. del: Neandertalčeva piščal

...  najstarejše glasbilo na svetu, namreč omogoča izvajanje tudi zapletene glasbe. Več kot paleolitsko najdišče V parku Divje babe si ...

vir: Arhiv Postojnska jama
Postojnska jama, kot je ne poznate

...  temno kot v rogu. Postojnsko jamo lahko podoživimo tudi malce bolj avanturistično. Mi smo se odločili za 'jamski treking' ...