LOGO_LUPA_web

Foto: Ana Pogačar, STO

Na Veliko planino vabi cvetoče polje žafranov

Vzdrževalna dela na nihalki so zaključena, sončni dnevi in tople temperature vabijo na Veliko planino, ki jo že krasijo žafrani.

Topli dnevi, zeleni gozdovi in vonj pomladanskih cvetlic nas privabljajo v naravo. Veliko planino že barvajo žafrani, sprehod po vijoličasti odeji med pastirskimi kočami privablja številne pohodnike, fotografe, družine in ljubitelje narave.

 

 

 

Foto: Velika planina
Foto: Velika planina

Prvomajski prazniki na Veliki planini

Za 1. maj bodo na letnem vrtu Pod žičnico postregli s prvomajskim golažem od 7. ure dalje, obisk pa izkoristimo tudi za izlet na Veliko planino, kjer navdušuje pastirska vasica v neokrnjeni naravi.

 Nihalka in sedežnica bosta med prvomajskimi počitnicami obratovali vsak dan!

Foto: Velika planina
Foto: Velika planina

Tu se nadihamo gorskega zraka in naužijemo spomladanskega sonca. Gostišče Zeleni rob pa vabi na domače dobrote, kjer se posladkamo z daleč naokoli znanimi sladkimi skutnimi štruklji.

Ugodnosti za družine

Velika planina je priljubljena destinacija tudi med družinami, saj se lahko z nihalko in tudi sedežnico pripeljemo do samega vrha planine. “Na voljo so ugodne družinske vozovnice za nihalko, saj se dva odrasla in štirje otroci na planino peljejo le za 30 evrov,” povedo na Veliki planini.

Oddih v kampu pod Veliko planino ali v koči na njej!

Prvomajske počitnice lahko izkoristimo tudi za večdnevni oddih pod Veliko planino, in sicer v kampu Alpe. Na voljo so majhne lesene hišice s teraso, kamp Alpe pa je odlična izhodiščna točka za obisk doline Kamniške Bistrice, Velike planine ter drugih okoliških vrhov.

Foto: Velika planina
Foto: Velika planina

 

Del planine krasijo koče, ki so po svoji zunanjosti podobne pastirskim kočam, njihova notranjost pa je veliko bolj udobna ter prilagojena zahtevam turistov. “Koča Košutnik, ki je le nekaj minut hoje oddaljena od gostišča Zeleni rob, je primerna tako za družbe kot pare ter družine, torej za vse, ki si želijo nekajdnevnega oddiha,” povedo na Veliki planini.

Foto: Velika planina
Foto: Velika planina

 

Iz koče lahko ob jutrih uživamo ob razgledu na Kamniško-Savinjske Alpe ter Ljubljansko kotlino, ob hladnejših večerih pa si zakurimo v kaminu. “Ker pa na oddihu domače dobrote ne smejo manjkati, vas vabimo v gostišče Zeleni rob, kjer vam bodo postregli z domačimi enolončnicami, štruklji in drugimi dobrotami,” še zaključijo na Veliki planini.


Več na: Velika planina

 

Preberite tudi:

Foto: Miran Kambič, STO
Slovesnost ob 75-letnici Partizanske bolnice Franja

V skriti, težko dostopni soteski Divjega potoka je med 2. svetovno vojno delovala partizanska bolnica Franja. V njenih barakah se je v letu in pol zd ...

Foto: Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Menina planina  – skriti vrh Tuhinjske doline

...  do doma na Menini planini Izhodišč in poti do vrha je veliko. Najbolj zagrizeni pohodniki se bodo do Doma na Menini planini ...

Foto: TIC Moravske Toplice
Naj nas ‘zacumpra’ Pomurje

...  Toplic. Ravninska pot z enim krajšim vzponom nam ponuja veliko zanimivosti Prekmurja. V Bogojini pozornost ...

z-otrokom-na-izlet
Z otrokom na izlet

...  cilja in pot načrtujmo skupaj z otroki saj jih bo tako veliko lažje motivirati za hojo. Pri tem izbirajmo cilje, ki so primerno ...