LOGO_LUPA_web

Foto: Ana Pogačar, STO

Na Veliko planino vabi cvetoče polje žafranov

Vzdrževalna dela na nihalki so zaključena, sončni dnevi in tople temperature vabijo na Veliko planino, ki jo že krasijo žafrani.

Topli dnevi, zeleni gozdovi in vonj pomladanskih cvetlic nas privabljajo v naravo. Veliko planino že barvajo žafrani, sprehod po vijoličasti odeji med pastirskimi kočami privablja številne pohodnike, fotografe, družine in ljubitelje narave.

 

 

 

Foto: Velika planina
Foto: Velika planina

Prvomajski prazniki na Veliki planini

Za 1. maj bodo na letnem vrtu Pod žičnico postregli s prvomajskim golažem od 7. ure dalje, obisk pa izkoristimo tudi za izlet na Veliko planino, kjer navdušuje pastirska vasica v neokrnjeni naravi.

 Nihalka in sedežnica bosta med prvomajskimi počitnicami obratovali vsak dan!

Foto: Velika planina
Foto: Velika planina

Tu se nadihamo gorskega zraka in naužijemo spomladanskega sonca. Gostišče Zeleni rob pa vabi na domače dobrote, kjer se posladkamo z daleč naokoli znanimi sladkimi skutnimi štruklji.

Ugodnosti za družine

Velika planina je priljubljena destinacija tudi med družinami, saj se lahko z nihalko in tudi sedežnico pripeljemo do samega vrha planine. “Na voljo so ugodne družinske vozovnice za nihalko, saj se dva odrasla in štirje otroci na planino peljejo le za 30 evrov,” povedo na Veliki planini.

Oddih v kampu pod Veliko planino ali v koči na njej!

Prvomajske počitnice lahko izkoristimo tudi za večdnevni oddih pod Veliko planino, in sicer v kampu Alpe. Na voljo so majhne lesene hišice s teraso, kamp Alpe pa je odlična izhodiščna točka za obisk doline Kamniške Bistrice, Velike planine ter drugih okoliških vrhov.

Foto: Velika planina
Foto: Velika planina

 

Del planine krasijo koče, ki so po svoji zunanjosti podobne pastirskim kočam, njihova notranjost pa je veliko bolj udobna ter prilagojena zahtevam turistov. “Koča Košutnik, ki je le nekaj minut hoje oddaljena od gostišča Zeleni rob, je primerna tako za družbe kot pare ter družine, torej za vse, ki si želijo nekajdnevnega oddiha,” povedo na Veliki planini.

Foto: Velika planina
Foto: Velika planina

 

Iz koče lahko ob jutrih uživamo ob razgledu na Kamniško-Savinjske Alpe ter Ljubljansko kotlino, ob hladnejših večerih pa si zakurimo v kaminu. “Ker pa na oddihu domače dobrote ne smejo manjkati, vas vabimo v gostišče Zeleni rob, kjer vam bodo postregli z domačimi enolončnicami, štruklji in drugimi dobrotami,” še zaključijo na Veliki planini.


Več na: Velika planina

 

Preberite tudi:

Korita Mostnice (Foto: Aleš Zdešar, www.slovenia.info)
Vodna bogastva Triglavskega narodnega parka

...  Za vas smo naredili kratek izbor, ki v teh toplih dneh vabi na osvežitev ob čisti vodi in svežem zraku. Tolminska ...

www.soca-valley.com/Janko Humar
Izlet: poletna osvežitev ob Nadiži

Vsakoletni poletni kamp vikend ob Soči smo letos zamenjali za vikend ob Nadiži. Prvič, ker tu še nismo bili. In drugič, ker je Soča v še tako p ...

Foto: Petra Nastran
Kropa v hladnem zavetju Jelovice

...  Izlet si lahko podaljšate še s pohodom na Vodiško planino ali na Jamnik.   Petra ...

Mesečev zaliv, Foto: Jošt Gantar, www.slovenia.info
Energijske točke – oddih in poživitev

...  energijske točke? Pokljuka: na poti med Rudnim poljem in Uskovnico ali ob športnem centru v objemu pokljuških smrek.  ...