LOGO_LUPA_web

Porova pita s sirom

Za 4 osebe

Sestavine:

  • žlica oljčnega olja
  • 25 g masla
  • 2 srednje velika pora
  • 400 g listnatega testa
  • 200 kozjega sira
  • 2 žlici nasekljanih timijanovih lističev
  • 1 eko limona
  • sol
  • poper

Priprava:

Pečico segrejemo na 220 °C. Por očistimo in tanko narežemo. V večji ponvi segrejemo olje, ki mu dodamo maslo. Ko zacvrči, v ponev stresemo por in ga rahlo podušimo, da se zmehča. Vmešamo timijan in polovico naribane limonine lupinice. Dodamo še sok limone in kuhamo pol minute. Posolimo, odstavimo z ognja in ohladimo.

Listnato testo razvaljamo v pekač in por razporedimo po testu, centimeter od robu. Po poru razporedimo rezine sira, pokapljamo z oljčnim oljem in popramo. Pito postavimo v pečico in pečemo 15 do 20 minut, da se rob testa rahlo dvigne in zapeče. Postrežemo lahko toplo, mlačno ali hladno.

Preberite tudi:

KUMARE
‘Gorke’ kumare, kot jih je delala babica

Lahko bi zapisali tudi tople kumare, kumare s krompirjem, vroče kumare, kuhane kumare. Ampak pri nas jim še vedno rečemo tako, kot jih je poimenova ...

marelična marmelada
Marelična marmelada kot včasih

Recepti za marelično marmelado so danes prilagojeni za vse okuse - od takih z manj ali brez sladkorja, do takih z nadomestki sladkorja (bolj ali manj ...

Baked polenta with italian cheese and rosemary
Zeliščna polenta s sirom

Sestavine: 2 dl koruznega zdroba 4 dl vode sol 5 do 10 dag masla 100 g sira lističe žajblja, majarona, timijana in bazilike P ...

food-3175293_640
Osvežitev s slogom: 5 domačih poletnih pijač

Poleti se ponudba pijač v trgovinah in lokalih razširi v raznorazne smeri. Če želite očarati domače ali goste s posebno osvežitvijo, bo največ ...