LOGO_LUPA_web

Vsebina

Porova pita s sirom

Za 4 osebe

Sestavine:

  • žlica oljčnega olja
  • 25 g masla
  • 2 srednje velika pora
  • 400 g listnatega testa
  • 200 kozjega sira
  • 2 žlici nasekljanih timijanovih lističev
  • 1 eko limona
  • sol
  • poper

Priprava:

Pečico segrejemo na 220 °C. Por očistimo in tanko narežemo. V večji ponvi segrejemo olje, ki mu dodamo maslo. Ko zacvrči, v ponev stresemo por in ga rahlo podušimo, da se zmehča. Vmešamo timijan in polovico naribane limonine lupinice. Dodamo še sok limone in kuhamo pol minute. Posolimo, odstavimo z ognja in ohladimo.

Listnato testo razvaljamo v pekač in por razporedimo po testu, centimeter od robu. Po poru razporedimo rezine sira, pokapljamo z oljčnim oljem in popramo. Pito postavimo v pečico in pečemo 15 do 20 minut, da se rob testa rahlo dvigne in zapeče. Postrežemo lahko toplo, mlačno ali hladno.

Preberite tudi:

ostanki-hrane
10 neužitnih delov hrane, ki so še vedno presenetljivo uporabni

Ne zavrzite takoj vseh neužitnih delov hrane! Nekaj jih lahko še vedno koristno uporabite, čeprav si morda ne bi mislili. Skorja lubenice kot afro ...

slovenska in hrvaska vina
Skriti dragulji – slovenska in hrvaška vina, ki jih moramo poskusiti

Številnih vin v Istri ne poznamo in so nekje v ozadju. A teh treh ne gre spregledati piše David Williams v The Guardian. Matošević Alba, Malvazij ...

ŠPARGLJI
Recept: šparglji s kančkom eksotike

Šparglje ali beluše je mogoče pripraviti na različne načine. Zanimivi so lahko tudi v kombinacijami z neobičajnimi začimbami: Sestavine (4 o ...

regratov pesto
Testenine z regratovim pestom

Sestavine: 500 g poljubnih testenin 200 g regrata 100 g pinjol 70 g naribanega parmezana 2 stroka česna 1 dl oljčnega olja so ...