LOGO_LUPA_web

Hrustljavo pečen mlad krompirček z rožmarinom

Sestavine:

  • 16 majhnih do srednje velikih mladih krompirjev
  • 3 žlice olivnega olja
  • 2 vejici rožmarina
  • sol
  • poper

Priprava:

Rožmarin temeljito operemo, osušimo in osmukamo lističe. Pečico segrejemo na 200ºC. Krompir temeljito operemo in večje prerežemo na polovico. Stresemo ga v pekač, ga posolimo in popopramo ter polijemo z olivnim oljem. Dodamo rožmarin in premešamo. Krompir potisnemo v ogreto pečico za 25 do 30 minut. Na polovici peke ga previdno obrnemo, da se zapeče na obeh straneh.

Preberite tudi:

POLENTA
Pole(n)tna pica – brez slabe vesti

...  jajc priporočamo, da se nekaj minut pred koncem pečenja ''ubije'' na polento eno jajce, za ljubitelje zelenega pa se na pico ...

background-berries-blueberries-1092730 (1)
Otroška hrana ”za na pot”

Le malo domišljije, idej in energije je potrebno, da za naše malčke tudi za na izlet pripravimo domačo malico, ki je zagotovo bolj okusna in zdrav ...

stročji fižol
Ste vedeli, da lahko vlagamo tudi stročji fižol?

Stročji fižol je ne le zelo okusen, ampak tudi zelo zdrav. Najboljši je seveda svež z domačega vrta, kuhan kot priloga ali ohlajen v solati. Da p ...

jesprenj-v-solati
Ješprenj v solati na 5 načinov

...  poletni različici ješprenove solate ne smejo manjkati mladi sir, mlada čebula, paradižnik, kumare, bazilika, kis, vse skupaj ...