LOGO_LUPA_web

Vsebina

Domača malinova marmelada

Sestavine:

  • 1 kg malin
  • 1 zavitek želirnega sredstva
  • sok 1 limone
  • 300 – 400 g sladkorja

Priprava:

Maline operemo in očistimo. Stresemo jih v večjo nizko posodo in potresemo z želirnim sredstvom. Dobro premešamo. Dodamo sok ene limone in sladkor. Količino sladkorja prilagodimo po svojem okusu. Vse skupaj nato postavimo na ogenj in ob stalnem mešanju zavremo. Marmelado zmiksamo s paličnim mešalnikom in pustimo vreti še tri minute. Manjše kozarce za vlaganje operemo z vročo vodo in jih napolnimo z vročo marmelado. Kozarce dobro zapremo in za pet minut postavimo na glavo.

Preberite tudi:

vegetables-vegetable-basket-harvest-garden_web
Sezonski koledar: katera zelenjava na krožniku

Zakaj je pomembno kupovati svežo in lokalno zelenjavo? Lokalna in sezonska zelenjava je bolj polna hranljivih in zdravilnih snovi. Taka hrana ne potu ...

salt-2246711_web
Česnova sol

Česnova sol je super dodatek k prilogam, solatam, mesu in zelenjavi. Odlično se poda k jedem iz testenin in paradižnika. Morska sol vpije in zadrž ...

eat-2002918_web
5 kuharskih trikov #1: Skrivnost je malenkostih

Ne potrebujete kuharske šole, ne potrebujete dragih kuharskih aparatov in ne potrebujete tako veliko izkušenj. Da postanete boljši v kuhinji, potre ...

tomatoes-1822185_web
Jesenska zelenjavna juha s sirovimi kruhki

Sestavine: Za juho: 1 manjši por 2 manjša korenja 1 strok česna 1 krompir 1 žlica sesekljanega rožmarina ½ žlice sladkor ...