LOGO_LUPA_web

Domača malinova marmelada

Sestavine:

  • 1 kg malin
  • 1 zavitek želirnega sredstva
  • sok 1 limone
  • 300 – 400 g sladkorja

Priprava:

Maline operemo in očistimo. Stresemo jih v večjo nizko posodo in potresemo z želirnim sredstvom. Dobro premešamo. Dodamo sok ene limone in sladkor. Količino sladkorja prilagodimo po svojem okusu. Vse skupaj nato postavimo na ogenj in ob stalnem mešanju zavremo. Marmelado zmiksamo s paličnim mešalnikom in pustimo vreti še tri minute. Manjše kozarce za vlaganje operemo z vročo vodo in jih napolnimo z vročo marmelado. Kozarce dobro zapremo in za pet minut postavimo na glavo.

Preberite tudi:

KUMARE
‘Gorke’ kumare, kot jih je delala babica

...  tiste, ki pogrešajo mesni dodatek, se zraven lepo poda domača hrenovka ali pa popečen piščančji ...

marelična marmelada
Marelična marmelada kot včasih

...  na krožnik. Če se naredi kupček, na vrhu pa mrenica, je marmelada kuhana. Druga varianta, primerna predvsem za ne dovolj ...

Baked polenta with italian cheese and rosemary
Zeliščna polenta s sirom

Sestavine: 2 dl koruznega zdroba 4 dl vode sol 5 do 10 dag masla 100 g sira lističe žajblja, majarona, timijana in bazilike P ...

food-3175293_640
Osvežitev s slogom: 5 domačih poletnih pijač

...  ki polepša vsako pijačo. Pa še zdravo je! 5. Domača voda z okusom Najhitreje boste pripravili osvežilno in hkrati modno ...