LOGO_LUPA_web

Čokoladno kokosovo pecivo iz pirine moke

(recept: Ana Golavšek)

Sestavine za biskvit:

  • 4 jajca
  • 100 g kokosovega sladkorja
  • 1 dl kokosovega olja
  • 1 dl vode
  • 220 g pirine polbele moke
  • 2 žlici kakava v prahu
  • 2 dl ovsenega mleka

Sestavine za kremo:

  • 2 bio kisli smetani
  • malo skute
  • 100 g kokosove moke
  • 5 žlic agavinega sirupa

Sestavine za preliv:

  • 250 g temne čokolade
  • 2 žlici kokosovega olja

Priprava:

Rumenjake ločimo od beljakov, jim dodamo kokosov slad-kor, olje in vodo ter vse skupaj premešamo z mikserjem. Masi dodamo moko in kakav v prahu. Iz beljakov naredimo sneg, ki ga nato narahlo vmešamo v maso. Maso vlijemo v pekač in pečemo 20 – 25 minut na 180 stopinj. Ko je biskvit pečen, ga ohladimo in namočimo z ovsenim mlekom. Sledi priprava kreme, za katero zmešamo vse potrebne sestavine in jo namažemo čez biskvit. Nato stopimo še čokolado in kokosovo olje ter preliv prelijemo čez kremo. Pecivo pustimo čez noč v hladilniku, da se pre-poji. Razrežemo na kocke in postrežemo.

Preberite tudi:

zivila-za-dobro-voljo
8 živil, ki vas spravijo v dobro voljo

Zdravilo za slabo voljo lahko najdemo v različnih oblikah. Nekaj se jih skriva tudi v domači shrambi. To so živila, ki nas lahko spravijo v dobro v ...

jagodni-sladoled
Domači jagodni sladoled

Sestavine: 2 skodelici jagod 1 skodelico sladkorja v prahu 1 skodelico sladke smetane (lahko tudi brez laktoze, sojine ali riževe) ½  ...

manioka
Eksotična gomoljnica: Manioka (kasava)

Poleg tropskih sadežev lahko v naših trgovinah vse pogosteje kupimo tudi eksotične gomoljnice. Eni najbolj znanih so gomolji manioke ali kasave.  ...

bezeg
Bezeg – opojno dišeč in zelo uporaben

Cvetovni bezga so se tam, kjer grmi rastejo na sončnih legah, že razcveteli, v senčnih legah pa bo po deževnih dneh še pravšnji čas za nabiranj ...