LOGO_LUPA_web

Vsebina

Ajdova kaša z jajci

Sestavine:

  • 12 dag ajdove kaše
  • 3 žlice olja
  • 1 žlico posušenega majarona
  • 2 do 4 jajca
  • sesekljane liste zelene ali peteršilja

Priprava:

Dobro oprano kašo prepražimo na 2 žlicah olja, zalijemo s toliko vode, da je kaša prekrita, solimo in začinimo z majaronom. Med kuhanjem večkrat premešamo in prilijemo še malo vode ali juhe, če je potrebno, kuhana kaša mora biti gosta kot rižota. Jajca z zeleno ali peteršiljem nekoliko razžvrkljamo, solimo, zakrknemo na preostali žlici vročega olja, primešamo kaši in ponudimo.


Recept prispevala Kmetija Punčar.

Preberite tudi:

vegetables-vegetable-basket-harvest-garden_web
Sezonski koledar: katera zelenjava na krožniku

Zakaj je pomembno kupovati svežo in lokalno zelenjavo? Lokalna in sezonska zelenjava je bolj polna hranljivih in zdravilnih snovi. Taka hrana ne potu ...

salt-2246711_web
Česnova sol

Česnova sol je super dodatek k prilogam, solatam, mesu in zelenjavi. Odlično se poda k jedem iz testenin in paradižnika. Morska sol vpije in zadrž ...

eat-2002918_web
5 kuharskih trikov #1: Skrivnost je malenkostih

Ne potrebujete kuharske šole, ne potrebujete dragih kuharskih aparatov in ne potrebujete tako veliko izkušenj. Da postanete boljši v kuhinji, potre ...

tomatoes-1822185_web
Jesenska zelenjavna juha s sirovimi kruhki

Sestavine: Za juho: 1 manjši por 2 manjša korenja 1 strok česna 1 krompir 1 žlica sesekljanega rožmarina ½ žlice sladkor ...