LOGO_LUPA_web

Vsebina

Ajdova kaša z jajci

Sestavine:

  • 12 dag ajdove kaše
  • 3 žlice olja
  • 1 žlico posušenega majarona
  • 2 do 4 jajca
  • sesekljane liste zelene ali peteršilja

Priprava:

Dobro oprano kašo prepražimo na 2 žlicah olja, zalijemo s toliko vode, da je kaša prekrita, solimo in začinimo z majaronom. Med kuhanjem večkrat premešamo in prilijemo še malo vode ali juhe, če je potrebno, kuhana kaša mora biti gosta kot rižota. Jajca z zeleno ali peteršiljem nekoliko razžvrkljamo, solimo, zakrknemo na preostali žlici vročega olja, primešamo kaši in ponudimo.


Recept prispevala Kmetija Punčar.

Preberite tudi:

clove-1326474_640
Klinčki – ne le za praznični čas

Nageljnove žbice ali klinčki so pikantna in sladka začimba, ki je poleg svojega omamnega vonja in okusa, v zdravilstvu poznana tudi kot naraven ant ...

pirin čokolešnik_web
Pirin čokolešnik

Sestavine: 40 dag pirinega zdroba približno 1,2 l mleka ali rastlinskega napitka 2 dl smetane 100 g lešnikov 6 j. žlic kakava t ...

pexels-photo-262947_web
V boj proti prehladu s kuhanjem!

Se vas je lotil prehlad? Poskusite nekaj starih dobrih receptov juh, čajev in napitkov, da se okrepčate in si povrnete moči. Prečiščujoči čaj ...

shutterstock_416659285_web
Presna kraljica

Sestavine: - za testo: 300 g mandeljnov 300 g dateljnov 50 g nerafinirane kokosove maščobe ščepec himalajske soli - za nadev: 250 g suhi ...