LOGO_LUPA_web

Ajdova kaša z jajci

Sestavine:

  • 12 dag ajdove kaše
  • 3 žlice olja
  • 1 žlico posušenega majarona
  • 2 do 4 jajca
  • sesekljane liste zelene ali peteršilja

Priprava:

Dobro oprano kašo prepražimo na 2 žlicah olja, zalijemo s toliko vode, da je kaša prekrita, solimo in začinimo z majaronom. Med kuhanjem večkrat premešamo in prilijemo še malo vode ali juhe, če je potrebno, kuhana kaša mora biti gosta kot rižota. Jajca z zeleno ali peteršiljem nekoliko razžvrkljamo, solimo, zakrknemo na preostali žlici vročega olja, primešamo kaši in ponudimo.


Recept prispevala Kmetija Punčar.

Preberite tudi:

KUMARE
‘Gorke’ kumare, kot jih je delala babica

Lahko bi zapisali tudi tople kumare, kumare s krompirjem, vroče kumare, kuhane kumare. Ampak pri nas jim še vedno rečemo tako, kot jih je poimenova ...

marelična marmelada
Marelična marmelada kot včasih

Recepti za marelično marmelado so danes prilagojeni za vse okuse - od takih z manj ali brez sladkorja, do takih z nadomestki sladkorja (bolj ali manj ...

Baked polenta with italian cheese and rosemary
Zeliščna polenta s sirom

Sestavine: 2 dl koruznega zdroba 4 dl vode sol 5 do 10 dag masla 100 g sira lističe žajblja, majarona, timijana in bazilike P ...

food-3175293_640
Osvežitev s slogom: 5 domačih poletnih pijač

Poleti se ponudba pijač v trgovinah in lokalih razširi v raznorazne smeri. Če želite očarati domače ali goste s posebno osvežitvijo, bo največ ...