Foto: Daniel Ernst (vir: STO)

Slovenski turizem: zelena butična destinacija za zahtevne goste

Slovenska turistična organizacija je konec avgusta napovedala, da bodo njene aktivnosti v skladu z vizijo Strategije trajnostne rasti slovenskega turizma 2017–2021 usmerjene v povečevanje prepoznavnosti Slovenije kot ‘zelene butične globalne destinacije za zahtevnega obiskovalca, ki išče raznolika in aktivna doživetja, mir in osebne koristi’.

Med ključnimi cilji so navedli:

  • Povečanje prepoznavnosti Slovenije kot turistične destinacije za 5-zvezdnična doživetja, njenih produktov in posamičnih destinacij.
  • Povečanje konkurenčnosti turističnih produktov, temelječih na principih trajnostnega razvoja.
  • Podpora projektom kulturnega turizma s ciljem narediti Slovenijo do leta 2020 prepoznavno kot destinacijo kulturnega turizma za goste, ki prihajajo s primarnim in sekundarnim motivom kulture.
  • Osredotočanje na zahtevne in bolj dobičkonosne ciljne segmente in povečanje prvovrstne izkušnje (pred, med in po obisku Slovenije).
  • Povečanje števila prihodov in prenočitev ter povečanje priliva iz naslova izvoza potovanj.

Nosilna tema je kulturni turizem

Napovedujejo številne aktivnosti, s katerimi bodo dosegli te cilje, med njimi:

  • Preoblikovanje sistema trženjskega upravljanja slovenskega turizma z vzpostavitvijo sistema 4 makroregij: Alpske, Mediteranske, Termalno Panonske Slovenije ter Ljubljane in Osrednje Slovenije.
  • Nosilna trženjska tema je kulturni turizem, ki bo implementirana v posamična orodja STO.
    Pospeševanje razvoja zelenih, inovativnih produktov z višjo dodano vrednostjo in izboljšanje njihove konkurenčnosti.
  • Krepitev znamke I feel Slovenia in vzpostavitev arhitekturnega sistema.

Osredotočili se bodo na ključne trge (Italija, Avstrija, Nemčija, Združeno kraljestvo, Francija, Ruska federacija), na rastoče perspektivne trge (države Beneluksa, Švica, Danska, Finska, Madžarska, Poljska, Češka, Hrvaška, Srbija) in na oddaljene trge (ZDA, države skupine GCC, Izrael, Kitajska, Južna Koreja).

Sodelovali bodo tudi pri pospeševanju trajnostnega razvoja slovenskega turizma predvsem prek upravljanja in razvoja Zelene sheme slovenskega turizma in krepitve blagovne znamke Slovenia Green.

Vir: STO

Preberite tudi:

ošpice na potovanju
Zdravje na dopustu: ošpice!

Kljub izvajanju programov za eliminacijo (odpravo) ošpic v mnogih predelih sveta, so ošpice še vedno pogosta bolezen v Aziji, na Pacifiku in Afriki ...

telefoniranje med vožnjo
Raba telefona za volanom lahko prikliče nesrečo

Telefoniranje med vožnjo, še zlasti pa pisanje kratkih sporočil, v tolikšni meri preusmeri pozornost voznika, da lahko spregleda nevarnost na cest ...

Garden village Bled, foto: Iztok Medja (www.slovenia.info)
Prvi 6-zvezdični glamping na svetu je – Garden Village Bled

Glamping Village Bled je v tem tednu postal prvi 6-zvezdični glamping na svetu. Ekipa strokovnjakov World of Glamping kategorizira glampinge od 1 do ...

Foto: Nataša Drozg
Koruzni labirint pri Mariboru

Nekateri izmed nas imamo koruzo v nostalgičnem spominu, saj nas njen vonj vrne v čas otroštva, ko smo se skrivali po njenih poljih, zvečer pa pekl ...