Foto: MOK

Konec tedna Active Koper – letos še aktivnejši

V petek bo na začetku plaže v Žusterni znova zaživel park vodnih športov in z morjem povezanih aktivnosti Active Koper.

Tretjo zaporedno izvedbo poletnega projekta bo Mestna občina Koper znova izpeljala v sodelovanju z različnimi društvi, športnimi klubi in ponudniki aktivnosti. Za razliko od prejšnjih let, bo Active Koper letos umeščen na začetek plaže v Žusterni, natančneje ob novem centru vodnih športov, ki prav v teh dneh dobiva svojo končno podobo.

Kot pojasnjujejo v Mestni občini Koper, je ta lokacija za park vodnih športov najbolj primerna, poleg tega pa je od zaprtja obalne ceste ta lokacija tudi zelo frekventna s strani sprehajalcev in rekreativcev, kar je še razlog več za izbiro nove lokacije parka.

Od jadranja do potapljanja in supanja ob sončnem zahodu

Foto: MOK
Foto: MOK

Active Koper bo tudi letos vsem ljubiteljem morja in aktivnega načina življenja ponudil aktivnosti, kot so jadranje in jadranje na deski, spoznavni potopi in tečaji potapljanja, učenje plavanja, prav tako bo tudi letos na voljo izposoja kajaka in tečaj kajaka, izposoja SUP-a, tečaj SUP-anja ter posebni izleti s SUP-i ob sončnem zahodu, zabave željni pa se bodo razveselili vleke s tubo, vodnim kavčem in banano, prav tako bo na voljo tudi izposoja pedalinov, vodnih koles in windsurf opreme.

Na svoj račun bodo prišli tudi najmlajši. Zanje so letos pripravili novost, in sicer izposojo električnega vodnega skuterja, od začetka julija dalje pa se bodo lahko zabavali tudi na napihljivih vodnih igralih oziroma Sea-Fun vodnem parku.

Prav tako se bomo v sklopu Active Koper lahko odpravili na panoramsko vožnjo z batano po Koprskem zalivu ali se z ladjico odpravili na izlet do Ankarana in nazaj.

Poleg vodnih aktivnosti bo Active Koper omogočal tudi izposojo treking koles, skirojev in električnih skirojev ter štirikoles za izlet do Izole, do središča mesta ali do drugih bližnjih krajev.

Junija in septembra (z izjemo tega vikenda, ko se bo zabava začela že na petek) bo Active Koper obratoval ob sobotah in nedeljah, julija in avgusta pa vse dni v tednu.


Več na activekoper.si

Preberite tudi:

Foto: aldeiadacuada.com
Kamnite hiške na Azorih prejele trajnostno nagrado

...  turizem je tu doma že 17 let, kot prvi na arhipelagu je letos prejel nagrado za okoljsko trajnost, ki jo podeljuje Portugalska zveza ...

Foto: Garden village Bled, foto Iztok Medja (www.slovenia.info)
Slovenija globalna pionirka pri zagotavljanju kakovosti na področju glampinga

Glamping ali glamurozno kampiranje je eden od hitro rastočih trendov v globalnem turizmu. V zadnjih letih je prišlo do povečanja tako povpraševanj ...

3
Skrivnostni deževni gozd v srcu afriškega vulkana

Maja 2018 se je ekipa mednarodnih znanstvenikov odpravila na raziskovanje do zdaj neznane mozambiške gore Lico. Odpravo je na vrhu gore presenetil de ...

Foto: Zavarovalnica Triglav, d.d.
Gozdna igralnica pri Domu pod Storžičem

Včeraj je svoja vrata tudi uradno odprla unikatna gozdna igralnica ob priljubljeni gorenjski postojanki pohodnikov in gorskih kolesarjev - Domu pod  ...