Foto: cipra.org

Jutri Ogenj v Alpah – v gore z avtobusom, vlakom ali kolesom

Razmere v  turizmu alpskih držav se med seboj sicer razlikujejo, a za vse velja, da naraščajoče temperature in spremenjeno vedenje počitniških gostov in obiskovalcev alpskega prostora zahtevajo nove strategije in pristope.

CIPRA Slovenija s Planinsko zvezo Slovenije letos z akcijo Ogenj v Alpah, ki bo 12. avgusta, nagovarja problematiko mobilnosti v turizmu, s tem pa turiste in lokalno prebivalstvo seznanja o možnostih za trajnostno mobilnost kot način prihoda na izhodišče izletov. V brošuri Zapeljan v gore je pripravljenih 14 različnih izletov v gore, ki so dostopni z avtobusom, vlakom ali kolesom.

“Poiskati je potrebo rešitve za zagotavljanje kakovosti življenja tako turistov kakor tudi lokalnega prebivalstva. V ta namen so nujne splošne regionalne strategije, ki bodo vključevale vsa gospodarska in življenjska področja,” pravijo organizatorji.

V letošnjem letu, ki so ga ZN razglasili za leto trajnostnega turizma, bodo vsi, ki se bodo pridružili akciji po celotnem alpskem loku, ogenj prižgali kot poziv k razmisleku o nujnosti sprememb v alpskem turizmu.

Zapeljani v gore

Letošnja akcija Ogenj v Alpah spodbuja uporabo javnega potniškega prometa, kolesarjenje in pešačenje kot način prihoda na izhodišče izleta. “Zato vas spodbujamo, da ste Zapeljani v gore in se 12. 8. z nami na Malo planino odpravite trajnostno,” vabijo organizatorji.

Kako?

  • Z redno avtobusno linijo iz Ljubljane (odhod 6:00), s kolesom (kolesarska povezava L040, L041).
  • Na Veliko planino lahko pridem tudi z nihalko (obratovati začne ob 8:30) in se nato peš odpravimo do Domžalskega doma na Mali planini.

Vir: cipra.org

 

Preberite tudi:

bike-2386383_640
Veganom najbolj prijazna mesta v Evropi

Britanska družba za organizacijo potovanj po svetu, Holidu, je raziskala, katero evropsko mesto ponuja največje številko veganskih restavracij in l ...

Foto: Pro Foto Studio, slovenia.info
Maribor – Evropsko mesto športa 2018?

MO Maribor je v sodelovanju s Športno zvezo Maribor, Športnimi objekti Maribor, Zavodom za turizem Maribor – Pohorje in javnim podjetjem Marprom,  ...

Foto: MO Celje
Dobrodelni multimedijski plesni projekt Življenje je vrednota

V Celju bo 9. septembra v Narodnem domu potekala Multumedijska plesno-gledališka predstava 'Življenje je vrednota', s katero plesalci in ustvarjalci ...

Foto: Tilen Križnik
Alma M. Karlin – Letošnji navdih maratona ustvarjanja kratkih filmov MUVIT/6X60

V sredo se je v Celjskem mladinskem centru uradno pričel četrti maraton ustvarjanja kratkih filmov MUVIT/6X60, vse tekmujoče ekipe pa je v nepozabn ...

Komentirajte prvi

Pustite sporočilo

Vaš e-poštni račun ne bo objavljen.


*