Bujta repa

Sestavine:

  • 700 g svinjskih kosti
  • nekaj zrn črnega popra
  • lovor
  • 2 stroka česna
  • 70 g prosene kaše
  • 4 žlice svinjske masti
  • 2 žlici moke
  • 2 čebuli
  • 1 žlička mlete rdeče paprike

Priprava:

V lonec s hladno vodo damo oprane mesne kosti, sol, poprova zrna, lovorov list in strt česen. Kuhamo, in ko so kosti kuhane, jih vzamemo iz lonca. V vodo, v kateri so se kuhale kosti, dodamo kislo repo in počasi kuhamo toliko časa, da se repa nekoliko zmehča. Potem dodamo meso, ki smo ga zrezali s kosti, in proseno kašo. Ko je kaša kuhana, prilijemo zmes, ki jo pripravimo tako, da v kozici segrejemo mast, na kateri posteklenimo sesekljano čebulo, potresemo z moko, ki jo na hitro svetlo prepražimo in potresemo z rdečo papriko, na hitro premešamo, zalijemo s hladno vodo in gladko razmešamo. Nato še premešamo, po potrebi dosolimo, zavremo in počasi kuhamo še 5 minut.

Recept in fotografija: Društvo za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot

bujta repa+krvavice Društvo za promocijo in zaščito Prekmurskih dobrot_web22

Preberite tudi:

ošpice na potovanju
Zdravje na dopustu: ošpice!

...  v čakalnico in ne širimo bolezni. Glede nadaljnjega ukrepanja upoštevamo navodila zdravnika," še opozarjajo na ...

telefoniranje med vožnjo
Raba telefona za volanom lahko prikliče nesrečo

Telefoniranje med vožnjo, še zlasti pa pisanje kratkih sporočil, v tolikšni meri preusmeri pozornost voznika, da lahko spregleda nevarnost na cest ...

Garden village Bled, foto: Iztok Medja (www.slovenia.info)
Prvi 6-zvezdični glamping na svetu je – Garden Village Bled

Glamping Village Bled je v tem tednu postal prvi 6-zvezdični glamping na svetu. Ekipa strokovnjakov World of Glamping kategorizira glampinge od 1 do ...

Foto: Nataša Drozg
Koruzni labirint pri Mariboru

Nekateri izmed nas imamo koruzo v nostalgičnem spominu, saj nas njen vonj vrne v čas otroštva, ko smo se skrivali po njenih poljih, zvečer pa pekl ...